Permanentā grima izņemšana/izlabošana Nekvalitatīva permanenta grima izlabošana

Jau daudzkārt esmu rakstījusi par nekvalitatīva permanentā grima (PM) korekciju/noņemšanu. Bet pēdējo gadu laikā, kamēr PM pasaulē ir raiti mainījušies krāsvielas un darba metodes, ir mainījušies arī izlabošanas procesu algoritmi. Viena lieta ir palikusi nemainīga - ja vēlies labot cita meistara darbu, visticamāk, mēs ieteiksim vispirms IZŅEMT (vai būtiski izgaismot) ādā esošo pigmentu.

Tagad, ja vēlaties doties uz mūsu centru, lai labotu nekvalitatīvu darbu (vai arī jums vienkārši apnicis savs PM un vēlaties to pilnībā izņemt), esiet gatava, ka mēs jums uzdosim dažus svarīgus jautājumus:

1. Pirms cik ilga laika tika veikts jūsu PM?
2. Cik procedūras jums ir bijušas?
3. Vai jūs zināt, ar kāda zīmola pigmentiem tika veikts jūsu permanentais grims?

Turpmākais izņemšanas process būs atkarīgs no saņemtajām atbildēm. Tātad, analizēsim korekcijas algoritmu attiecībā uz darba zonu.

UZACIS.

Ja jums ir salīdzinoši jauns permanents aukstā pelēcīgā tonī (kurš bija taisīts pirms pāris gadiem), izmantojot ēnošanas tehniku ​​(pūder, pikseļu  utt.), tad gandrīz 99% gadījumos tas nozīmē, ka pēc pirmās lāzera procedūras pigments tiks ievērojami izgaišināts, bet kļūs SARKANAORANŽA/ORANŽA/DZELTENS. Šīs oranžās krāsas intensitāte būs atkarīga no noņemamā pigmenta intensitātes. Jo tumšākas bija jūsu uzacis sākotnēji un jo vairāk procedūru tika veiktas, jo spilgtāks būs oranžais tonis. Tā nav liela problēma, jo vēlāk arī šis oranžais pigments būs noņemams, bet ar citu lāzera uzgali. Katru reizi tas kļūs gaišāks (dzeltenāks). Lāzera procedūru skaits būs tieši atkarīgs no sākotnējā noņemamā pigmenta intensitātes un blīvuma. Starp procedūrām ir atļauts krāsot uzacis ar zīmuli, lai pārklātu oranžo toni.


Ja uzacis taisītas pirms gada vai mazāk, tad, lai izvairītos no pārmērīgi spilgta ORANŽA uzacu nokrāsas, pirms lāzera noņemšanas uzsākšanas ieteicams veikt vairākas noņemšanas procedūras ar remuveri. Šī ir mehāniska metode, principā līdzīga pašam PM, tikai krāsas vietā zem ādas tiek ievadīta viela, kas daļēji iznīcina pigmentu, daļa no tās iznāk ar krēveli dzīšanas laikā, otra daļa tiks izvadītā caur limfātisko sistēmu ādas reģenerācijas procesa laikā. Šī metode palīdzēs iepriekš “mīkstināt” oranžo nokrāsu, padarīt to mazāk pamanāmu.

Ja uzacis ir taisītas pirms daudziem gadiem jebkurā tehnikā (ēnojums vai matiņi), tad, iespējams, pilnīgai noņemšanai būs nepieciešams veikt gan lāzera, gan remūvera procedūras. Tas ir saistīts ar faktu, ka vecais pigments var atrasties dziļāk. Ja “vecās” uzacis laika gaitā ir ieguvušas sarkanīgu nokrāsu, tad pēc pirmās lāzerprocedūras notiks krāsas inversija un pigments kļūs pelēks. Turpmākajās procedūrās šīs pelēks tonis tiks labi noņemts arī ar lāzeru.

Uz to, kādas uzacis kļūst pēc pirmās lāzerprocedūras: oranžas vai otrādi pelēkas, ietekmē pigmenta ķīmiskais sastāvs. Pigments var būt neorganisks (minerālpigmenti) vai organisks (sintētiskie organiskie pigmenti). Pirmajā gadījumā krāsa paliek "pelēka", otrajā - "oranža". Ja gadu gaitā jūs taisījāt uzacis daudzas reizes un pie daudziem meistariem, esiet gatavi tam, ka lāzers notīrīs permanento grimu slāņos, atkal un atkal atklājot jaunu vecā pigmenta kārtu un krāsas transformāciju būs grūti paredzēt.


Sarežģītākie gadījumi. Kad permanentais grims tika koriģēts ar ādaskrāsas kamuflāžu vai uzacis laika gaitā ieguva zaļganu vai zilganu nokrāsu. Baltijā pieejamie parastie lāzeri nespēj tikt galā ar šiem toņiem. Šajā gadījumā mēs izmantojām remūveru.

 ACIS
Gandrīz 100% gadījumu acu nekvalitatīva PM noņemšanai tiek izmantots lāzers. Acu aizsardzībai tiek izmantotas īpašas metāla lēcas. Remūveris netiek galā ar blīvo tumšo pigmentu, un, lietojot remūveri uz plakstiņu plānās ādas, pastāv rētu veidošanās risks.

LŪPAS
Lai noņemtu nekvalitatīvu lūpu permanento grimu, galvenokārt tiek izmantots remūveris, jo lāzera iedarbība vairumā gadījumu izraisa esošās krāsas inversiju uz pelēku, un ne katrs klients ir gatavs kādu laiku staigāt ar pelēku kontūru, kamēr mēs to ņemam nost. Tāpēc noņemšana ar remūveri ir pieņemamāka iespēja no estētikas viedokļa. Lai gan jāņem vērā, ka pēc procedūras jums būs jāstaigā līdz 7 dienām ar diezgan redzamu garozu un ļoti rūpīgi jāievēro visi aprūpes speciālista stingrie ieteikumi vairāku mēnešu laikā pēc procedūras.

Permanentā grima izņemšana/izlabošana
Permanentā grima izņemšana/izlabošana